fbpx

Fysioterapiaa Oulussa ja Kempeleessä

Kärsitkö alaselkäkivuista tai päänsärystä? Onko sinulla kipua lapaluiden välissä, niskajumeja tai selkäkipua?

Anna hyvien, koulutettujen fysioterapeuttiemme auttaa sinua. Toteutamme fysioterapiaa ja kuntoutusta asiakaslähtöisesti Oulun ja Kempeleen toimipisteillämme. Varaa aika fysioterapiaan helposti ja nopeasti nettiajanvarauksemme kautta. Meiltä myös kotikäynnit.

Easymovella fysioterapeuttisen hoidon perustana on aina tutkiminen. Sen perusteella määrittelemme ongelmasi ja pystymme kohdistamaan hoidon tarkasti nimenomaan ongelmasi syyhyn sen sijaan, että hoitaisimme pelkkiä oireitasi. Tutkimisen perusteella voimme myös poissulkea vakavia patologisia syitä oireisiisi. Meillä Easymovella tutkiminen koostuu haastattelusta, mittaamisesta ja arvioinnista.

On tärkeää, että omin sanoin kerrot oireesi ja miten se haittaa arkeasi. Näin pääsemme yhdessä hyvin alkuun paranemisesi edistämisessä.

Käytämme monipuolisesti fysioterapian erilaisia menetelmiä työkaluina, jotta sinä saat avun mahdollisimman nopeasti. Saat hyvät ja yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla jatkossa voit pitää itsesi kunnossa. Käyttämiämme fysioterapian menetelmiä ovat mm. terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia, MDT eli McKenzie fysioterapia sekä apuvälinepalvelut. Menetelmiä käytämme yksilöllisesti tutkimisen perusteella.

Fysioterapiassa tärkeää on myös yksilöllinen kuntoutusohjelma, jonka suunnittelemme aina sinun liikkumis- ja toimintakykysi huomioiden. Tuemme sinua itsenäiseen harjoitteluun – meillä fysioterapeutti toimiikin kuntoutusprosessissa sekä ohjaajana että valmentajana

Easymovella on voimassa olevat sopimukset Kelan kanssa vaikeavammaisten kuntoutuksesta.

 

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Kelan asiakkaana saat meiltä laadukasta fysioterapiaa ja moniammatillista kuntoutusta. Sinua varten meillä on fysio- ja toimintaterapeutteja sekä lääkärin palvelut. Yhdessä sinun kanssasi  tehdään kuntoutukselle selkeät ja toiminnalliset tavoitteet ja mietitään mielekkäät keinot niiden saavuttamiseksi. Saat meistä apua ja tukea oman arkesi sujumiseen. Ota meihin yhteyttä ja tule katsomaan olisimmeko oikea paikka sinulle.

Yhteistyökumppanimme

Mikäli sinun sairaskassasi ei ole tällä listalla, ota yhteyttä meihin, niin olemme yhteydessä sairaskassaasi ja teemme sopimuksen heidän kanssaan.

 

 • "Helpotusta olen saanut hieronnasta, mutta nyt fysioterapeutin käsittelyn jälkeen olen vakuuttuneempi fysioterapeutin tekemästä mobilisoivasta hoidosta kuin hieronnasta. Fysioterapeutin kanssa pääsimme korjaaman ongelman ydintä, root cause löytyi!"

 • "Ammattitaitoinen, lämmin ja yksilöllinen kohtaaminen tekee jokaisesta käynnistä miellyttävän. Suosittelen lämmöllä Easymoven Jussi Viirelän fysioterapiaa, jossa saa arkikielisen selityksen vaivoille ja ohjeistuksia miten jatkossa kannattaa toimia."

  —Milla

 • "Erinomaista fysioterapiaa!! "

  —Jusu

 • "Lantion nivelrikosta toipuminen on tapahtunut niin, että vaivoja ei juuri enää tunnista. Loistavaa palvelua. "

  —Seppo

 • "Tällä hetkellä selkäni on suorempi kuin koskaan, jo lähelle normaalia. Kipuja se edelleen tuottaa ja jatkossakin joudun sitä harjoittamaan ahkerasti, mutta nyt tiedän kuinka sitä hoitaa. Olen niin iloinen siitä, ettei minun tarvitse enää hävetä selkääni. Suuri kiitos Tommi ja Petri; te olette kultaa!"

 

Varaa aika fysioterapiaan

Toteutamme fysioterapiaa ja kuntoutusta asiakaslähtöisesti.
Varaa aika fysioterapiaan helposti ja nopeasti nettiajanvarauksemme kautta.

 

Varaa aika

Tutustu tarkemmin fysioterapiapalveluihimme

TULE-FYSIOTERAPIANEUROLOGINEN FYSIOTERAPIAHENGITYSFYSIOTERAPIA

SHOCKWAVE-PAINEAALTOHOITOURHEILUFYSIOTERAPIAALLASTERAPIA

SENIORIKUNTOUTUSAMPUTAATIOKUNTOUTUSOMT-FYSIOTERAPIA

TYÖFYSIOTERAPIAPSYKOFYYSINEN FYSIOTERAPIA

LYMFATERAPIALASTEN JA NUORTEN FYSIOTERAPIALANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA

TULE-Fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelinsairauksiksi luokitellaan selkäsairaudet ja rangan alueen ongelmat, raajojen nivelten ongelmat ja nivelrikko sekä niska-hartiaseudun kiputilat. Pidempiaikainen rasitus ja virheellinen kuormitus elimistölle aiheuttaa väsymistä, epämiellyttävää tunnetta ja lopulta kipua kehossa ja sen osissa. Vammat ja erilaiset sairaudet, kuten reuma, aiheuttavat myös tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

TULE-kuntoutuksessa oleellisimpana osana pidämme kipua lievittävää hoitoa ja terapiaa, mutta näemme tärkeänä osana kuntoutusta myös oireita aiheuttavan tekijän eliminoimisen ja kuntouttamisen ja sitä myöten oireiden uusiutumisen ehkäisyn. TULE-kuntoutuksessa käyttämiämme menetelmiä ovat manuaaliset käsittelyt (hieronta ja mobilisaatio), fysikaaliset hoidot, MDT-fysioterapia, kuntosaliharjoittelu ja harjoitteluterapia sekä asiakkaalle sopivan liikunnan ohjaus.

 

Neurologinen fysioterapia

Neurologinen fysioterapia keskittyy keskushermoston vammasta tai neurologisesta perussairaudesta johtuvien ongelmien kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen. Keskeisenä tavoitteena on ylläpitää tai parantaa kuntoutujan liikkumis- ja toimintakykyä, tukea ja vahvistaa arjessa toimimista ja selviytymistä. Fysioterapian sisältö sekä tarkemmat tavoitteet muodostetaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Hyödynnämme neurologisen fysioterapian menetelmiä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Aivohalvaus (AVH, aivoverenvuoto)
 • Aivo- ja selkäydinvammat
 • CP-vammat
 • Lihasrappeumasairaudet
 • MS-tauti
 • Parkinsonin tauti

Neurologisen kuntoutuksen asiakkaat tulevat kuntoutukseen pääasiassa Kelan, vakuutusyhtiöiden, kuntayhtymien tai sairaanhoitopiirin maksusitoumuksella. Yrityksessämme työskentelee neurologiseen kuntoutukseen suuntautuneita fysioterapeutteja. Nämä terapeutit ovat käyneet arvostetun Bobath-konseptin mukaisen neurologisen fysioterapian lisäkoulutuksen tai muita neurologisen fysioterapian täydennyskoulutuksia.

 

Shockwave-paineaaltohoito (Pateniemessä)

Shockwave-paineaaltohoito on hoitomenetelmä nivel-, jänne- ja lihasongelmien hoitoon. Paineaaltohoito on nopeaa ja tehokasta. Hoito on hyvä vaihtoehto kortisoni-injektioille tai kirurgisille toimenpiteille ja sen sivuvaikutukset ovat vähäiset. Hoito on myös lihaksia rentouttavaa ja sopii siten hyvin myös esimerkiksi niska-hartia -alueen jännitystilojen hoitoon. Laite luo tietyllä taajuudella ja voimalla paineaaltoa ja tärinää, joka kohdistetaan pehmytkudokseen. Katso Shockwave-esittelyvideo.

 

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia on aktiiviliikkujalle ja kilpaurheilijoille suunnattua terapiaa. Siinä keskitymme harjoittelun kuormituksen seurauksena syntyvien ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, urheiluvammojen kuntoutukseen sekä suorituskykyä parantaviin ja ylläpitäviin menetelmiin. Urheilufysioterapia koostuu Easymovella urheilijan kehon ja lajiharjoittelun tueksi optimoidusta terapeuttisesta harjoittelusta, manuaalisista ja fysikaalisista hoidoista sekä fysioterapeuttisesta ohjauksesta.

Lasten ja nuorten fysioterapia

Lasten fysioterapiassa kiinnitämme erityishuomiota lapsen kasvuun ja kehitykseen vaikuttaviin tekijöihin. Siten tuemme lapsen motorista kehittymistä ja oppimista parhaalla mahdollisella tavalla. Lapsi ja lapsen mahdolliset sairaudet, perhe, kasvu- ja elinympäristö sekä myöhemmin myös lapsen harrastukset ovat kaikki tärkeitä, huomioitavia seikkoja fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa. Kouluikäisen lapsen ja nuoren fysioterapiassa kiinnitämme huomiota arjessa ilmeneviin toiminnanrajoitteisiin ja ongelmiin. Keskeistä kouluikäisten lasten ja nuorten terapiassa on ongelmien ja rajoitteiden huomioiminen arjessa, liikuntaan ja omatoimiseen harjoitteluun kannustaminen sekä lihas- ja muun kehonhuollon ohjaaminen.

 

Amputaatiokuntoutus

Amputaatiokuntoutujan fysioterapia jaetaan leikkausta edeltävään ja välittömästi leikkauksen jälkeen toteutettavaan fysioterapiaan sekä proteesin käytön ohjaukseen. Amputaatiota edeltävä fysioterapia on lihaskuntoa ja toimintakykyä edistävää ja leikkaukseen valmistavaa fysioterapiaa, jolla pyritään nopeuttamaan itse leikkauksen jälkeistä kuntoutumista ja ehkäisemään komplikaatioita.

Amputaation jälkeinen fysioterapia alkaa pian amputoinnin jälkeen, kun haava on sidottu ja valmisteltu protetisointia varten. Kun leikkausarpi on parantunut protetisointi ja kuntoutus voidaan aloittaa. Amputaation jälkeisessä fysioterapiassa keskitytään leikkauksen jälkeisen turvotuksen ja kivun hoitoon, oikean lepoasennon harjoitteluun, liikehoitoon ja lihasvoimaharjoitteluun liikerajoitusten syntymisen ehkäisemiseksi ja tyngän valmistelemiseksi ensimmäistä proteesia varten. Asiakas opetetaan huolehtimaan tyngän hygieniasta sekä puhdistamaan ja huoltamaan sekä silikonituppi että proteesi.

Asiakkaan saadessa ensimmäisen proteesinsa fysioterapiassa harjoitellaan arjen perustaitoja kuten proteesin pukeminen sekä riisuminen, seisomaan nouseminen ja istuutuminen sekä kävelyn harjoittelu. Seisomista ja kävelyä tukevat harjoitteet kuten tasapainon harjoittaminen, lihasvoiman kehittäminen ja liikkuvuuksista huolehtiminen ovat erittäin suuressa roolissa amputaation jälkeisessä fysioterapiassa. Lihasvoimaharjoittelu vähentää protetisoidun raajan kipua ja lisää raajan aineenvaihduntaa sekä liikkuvuutta. Amputoinnin ja proteesin saannin jälkeen asiakkaan tasapaino ja asennonhallinta ovat muuttuneet oleellisesti. Tasapainon ja asennonhallinnan harjoittelu on tärkeää tasapainoisen kävelyn opettelussa.

Apuvälineiden ja proteesin käytön ohjaus ja harjoittelu on tärkeä osa omatoimisen liikkumisen säilyttämiseksi ja palauttamiseksi. Kuntoutus etenee aina yksilöllisesti ja asiakkaan oma aktiivisuus on erittäin tärkeää protetisoinnin onnistumiseksi.

 

Seniorikuntoutus

Seniorikuntoutus eli geriatrinen fysioterapia on eläkeiän ylittäneille ihmisille suunnattua toimintakykyä ylläpitävää fysioterapiaa ja mahdollista vammasta toipumiseen liittyvää ja toimintakykyä palauttavaa fysioterapiaa. Seniorikuntoutuksen menetelmät ovat Easymovella TULE-fysioterapian mukaisia nivelten ja lihasten liikkuvuutta sekä lihasvoimaa ylläpitäviä ja lisääviä harjoitteita sekä manuaalisia terapiakeinoja. Ryhmäliikunta ja kuntosaliharjoittelu on monelle kodin ulkopuolella aktiivisesti liikkuvalle seniorille hyvin keskeinen ja tehokas toimintakykyä ja vireyttä ylläpitävä terapiamuoto. Kotikäynteinä tai laitos- ja sairaalakäynteinä toteutettava fysioterapia ja kotiharjoitteiden ohjaus on myös heikomman toimintakyvyn tai liikkumisen rajoitteita omaavalle kuntoutujalle tehokas ja turvallinen terapiamuoto. Toteutamme Easymovella fysioterapiaa tarvittaessa myös kotikäynteinä.

Allasterapia

Allasterapia on tehokas ja turvallinen terapiamenetelmä. Allasterapia soveltuu erityisen hyvin sellaisille kuntoutujille, joille kuivalla maalla ja oman kehon vastuksella harjoittelu on hyvin kivuliasta tai fysiologisesta syystä mahdotonta. Myös vaativassa kuntoutuksessa (vaikeavammaiset) allasterapia on tehokas ja yleisesti käytetty menetelmä. Allasterapia toteutetaan aina yhdessä fysioterapeutin kanssa ja tarvittaessa myös ylimääräisen avustajan kanssa.

 

Lantiopohjan toimintahäiriöiden fysioterapia (Kempeleessä ja Keskustassa)

Lantiopohjan fysioterapialla ennaltaehkäistään ja hoidetaan lantiopohjan toimintahäiriöistä aiheutuvia ongelmia, kuten virtsan tai ulosteenpidätykseen liittyviä ongelmia, yliaktiivista rakkoa, erilaisia laskeumia sekä lantion alueen kiputiloja. Selkäkivuilla ja lantiopohjan toiminnalla on yhteys, joten selkävaivoista kärsivän lantiopohjan toiminnan tutkiminen on usein aiheellista. Synnyttäneillä naisilla vatsalihasten erkauma voi aiheuttaa lantionpohjan lihasten toiminnan häiriöitä. Lisäksi useat neurologiset sairaudet (mm. MS-tauti, parkinson, aivoinfarktit) vaikuttavat lantionpohjan toimintaan, joten tämä on tärkeää huomioida myös neurologisen kuntoutuksen saralla.

Lihasten toimintakykyä ja voimaa voidaan tutkia luotettavasti EMG-mittauksella. Mittaus tehdään emättimen tai peräaukon kautta tarkoitukseen sopivalla elektrodilla, jonka voit itse asettaa paikoilleen. Tutkimustulosten perusteella luodaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma ja harjoitusohjelma. Harjoittelun etenemistä seurataan jatkokäynneillä.

Lantionpohjan fysioterapiaan voit tulla iästä ja sukupuolesta riippumatta myös ilman lääkärin lähetettä, mikäli esimerkiksi

 • sinulla on virtsan, ilman tai ulosteen karkailua, laskeumaa, tuntohäiriöitä tai yhdyntäkipuja
 • sinulla on jokin neurologinen sairaus tai olet kärsinyt pitkään selkäkivuista
 • olet synnyttänyt tai sinulla on vatsalihasten erkaumaa
 • haluat selvittää lantionpohjan lihastesi toimintakyvyn ja kunnon
 • haluat varmistua lantionpohjan lihaksiston harjoittelusi tehokkuudesta
 • haluat oppia käyttämään lantionpohjan lihaksiasi paremmin

Ensimmäisellä käyntikerralla asiakkaan tulee ostaa oma 27-32 euron hintainen tutkimuselektrodi, joka ei sisälly käyntihintaan.

Lantionpohjan fysioterapiassa Easymovella ovat apunasi Kempeleessä ja Oulun keskustassa Marjaana Alajoki ja Oulun Pateniemessä Eveliina Oijusluoma.

 

 

OMT-Fysioterapia (Keskustassa)

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka on erikoistunut ihmisen fyysisen toimintakyvyn arviointiin, pehmytkudos-, hermo- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja kuntoutukseen sekä toimintarajoitteiden ennaltaehkäisyyn.

OMT-fysioterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan kiputiloja ja muita vaivoja, jotka voivat haitata liikunnan harrastamista, työkykyä tai päivittäisiä kotiaskareita. Vaivat voivat olla tuoreita tai hyvin pitkäänkin jatkuneita ja niiden taustalla voi olla loukkaantuminen tai vaivat ovat voineet alkaa pikkuhiljaa itsestään.

Kuntoutusmuotoina käytetään mm. manuaalisia hoitoja ja erilaisia harjoitteita, sisältäen ohjauksen omahoitoon, omatoimiseen harjoitteluun sekä ongelmien uusiutumisen ennaltaehkäisyyn.

OMT-fysioterapiassa Easymovella on apunasi Ari Rahikkala-Tuikka.

 

Hengitysfysioterapia

Hengitysfysioterapialla voidaan edistää hapensaantia, liman poistumista hengitysteistä, lihasten rentoutumista, sekä rintakehän ja selän liikkuvuutta. Lisäksi hengitysfysioterapian menetelmillä voidaan lievittää hengityselinsairauksiin liittyviä pelkotiloja ja ahdistuneisuutta.

Tyypillisiä hengitysfysioterapian asiakkaat sairastavat astmaa, keuhkoahtaumatautia tai muita harvinaisempia hengityselinsairauksia.

Hengitysfysioterapiassa käydään läpi asiakkaan tarpeiden mukaan:

 • Optimaalinen hengitystekniikka levossa ja rasituksessa
 • Hengitystekniikka ja toiminta hengenahdistuskohtauksen yhteydessä
 • Keuhkojen tyhjennyshoito
 • Keuhkotuuletusta parantavat harjoitteet
 • Rintakehän ja selän liikkuvuutta edistävät harjoitteet
 • Fyysisen harjoittelun ohjaus
 • Ahdistuneisuutta lievittävät ja mieltä rauhoittavat harjoitteet

 

Lymfaterapia (Pateniemen toimipiste)

Lymfaterapia on yhdistelmä manuaalista, käsin tehtävää lymfahierontaa, kompressiosidoksia, ihon hoitoa ja liikettä. Sitä käytetään turvotusten hoitoon mm. syöpäleikkausten jälkeen, imusuoniston synnynnäisissä kehityshäiriöissä, laajoissa imusuonistoa vahingoittaneissa muissa operaatiossa, vammojen jälkitiloissa, toistuneiden ruusuinfektioiden jälkeen sekä tukihoitona laskimovajaatoiminnassa. Asiakasta ohjataan painevaatteiden, kuten hihojen ja sukkien hankinnassa.
Manuaalista lymfaterapiaa ilman kompressiosidoksia voidaan käyttää lievittämään reumakipuja, firomyalgiaoireita sekä neurologisilla asiakkailla vähentämään spastisuutta yhdessä liikehoidon kanssa. Lymfaterapialla on hyvä kipuja lieventävä ja rentouttava vaikutus, jolloin sitä voidaan käyttää myös muiden hoitojen rinnalla.

Lymfaterapiassa on Easymovella apunasi Jaana Puhakka.

Työfysioterapia

Työfysioterapiassa arvioidaan työntekijän työn ja terveyden välistä suhdetta. Työfysioterapeutti tutkii ja arvioi työntekijän fyysistä työ- ja toimintakykyä, ergonomiaa ja työssä kuormittumista. Työfysioterapia on työntekijän ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelimistön terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi sekä ohjausta sopivien työasentojen ja -tapojen valitsemiseen. Työfysioterapeutti on fysioterapeutti koulutuksen lisäksi erikoistunut työterveyteen, ergonomiaan ja fyysisen toimintakyvyn edistämiseen.

Ergonomia on yksi työfysioterapian osa-alueista. Työergonomista asiakas saa apua työtapojen ja –menetelmien kehittämiseen, liikuntaelimistön kuormittumisen vähentämiseen sekä turvallisempaan työhön. Ergonomialla voidaan vaikuttaa myös työn sujuvuuteen, mielekkyyteen ja merkityksellisyyteen. Panostus ergonomiaan lisää työn tuottavuutta, vähentää haitallista fyysistä ja psyykkistä kuormitusta sekä ennaltaehkäisee sairauspoissaoloja. Ergonominen työympäristö on viihtyisä, miellyttävä ja turvallinen.
Tutustu työfysioterapian palveluihimme tarkemmin täältä.

 

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysistä fysioterapiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi vaikeiden kiputilojen, unihäiriöiden, pitkittyneiden stressioireiden, ahdistuneisuuden, masennuksen, uupumuksen, syömishäiriöiden ja traumaperäisten stressioireiden yhteydessä. Myös toiminnallisiin häiriöihin, kehon hahmottamisen häiriöihin ja liikkumisen haasteisiin voi löytää helpotusta psykofyysisestä fysioterapiasta.

Fysioterapeutti ohjaa kuntoutujaa tutustumaan kehoonsa ja sen eri reaktioihin turvallisesti, jolloin ymmärrys itseään ja kehoaan kohtaan kehittyy ja on mahdollista löytää uusia toimintamalleja ja keinoja selvitä vaivansa kanssa arkiympäristössä. Terapian sisältö ja tavoitteet määritellään aina yksilöllisesti kuntoutujan omien voimavarojen ja tarpeiden mukaan.

VARAA AIKA

Kuntoutus-palvelut

Ryhmäliikunta