Polkujuoksukurssi innosti ja zemppasi väkeä!

Liikunta 21.6.2018

Zempin ensimmäinen polkujuoksukurssi ja tiettävästi ensimmäinen laatuaan koko Oulun alueella järjestettiin tänä keväänä. Kurssi sisälsi kymmenen erilaista juoksukertaa helmikuun pakkasista toukokuun helteisiin. Sää olosuhteetkin siis vaihtuivat laajasti, mikä toi mukavan lajiin kuuluvan mausteen. Eräänkin kerran, kun juoksimme nilkkoja myöten vesi- ja lumisohjossa, kurssilaisten suusta kuului iloisesti ”tämä on osa lajia” :).

Kurssilla käytiin läpi juoksutekniikkaa, tehtiin harjoituksia juoksutekniikan ja lihaskunnon parantamiseksi, haettiin vauhtia poluilla juoksemiseen, sekä testattiin kuntoa mäkitreeneissä.

Polkujuoksuhan on siitä mahtava laji, että siinä yhdistyy lihasvoiman, koordinaatiokyvyn ja kestävyyskunnon harjoittaminen, psyykkisiä vaikutuksia unohtamatta. Tällaisella kurssilla, porukassa kuntoillessa tulee myös liikunnan sosiaalinen vaikutus täytettyä. Heti kurssin alusta asti ilmapiiri ryhmässä oli leppoisa ja yhdistävä. Nimesipä joku meidät hauskasti Team Sopuliksi 🙂

Köykkyri on paikkana oivallinen polkujuoksuun. Tämä tuli todistettua jopa näin lumisena talvena – polkuja riitti hyvin!

Luonnon merkitys nykyihmiselle näyttää kasvavan, siitä kertonee luontokohteiden lisääntyneet vierailijamäärät ja tietenkin polkujuoksutapahtumien kasvava suosio! Polkujuoksutapahtumat ovat matalankynnyksen kisoja, joissa useimmin hauska yhdessä tekeminen, huikeat maisemat, ja tapahtumien hyvä fiilis saavat kuntoilijat haastamaan itseään.

Kurssille osallistuneet juoksijat toivoivat jatkoa syksylle. Seurailkaahan tilannetta, jos uusi kurssi järjestyy, sinne ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin! 🙂

 

”Palautteena Riikka iso kimppu ruusuja! Huippu mukavaa oli, ja paljon hyödyllisiä vinkkejä annoit. Ihanasti tsemppasit ja annoit palautetta. Voin suositella muillekin sinun polkujuoksutreenejä.”

”Haluan kiittää tästä ikimuistoisesta kurssista mahtavaa vetäjäämme Riikkaa, jonka ansiosta kipinä polkujuoksuun syttyi pysyvästi! Toivottavasti kurssi saa jatkoa! ”

”Minulle tuo kurssi oli kuin ”nenä päähän”. Sain sinulta hyviä vinkkejä niin tekniikkaan kuin harjoitteluun yleensä.”

Kirjoittaja on Liikuntakeskus Zempin Polkujuoksukurssin vetäjä, polkujuoksukonkari Riikka Tulppo.