Personal trainerin arvomaailma, osa 3: Rajojen rikkominen

Blogi, Hyvinvointi, Liikunta 22.11.2017

Haluan tässä blogijuttusarjassa avata omia arvojani liittyen niin valmentamiseen kuin omaan treenaamiseen. Aiemmat osat ovat käsitelleet motivaatiota sekä päämärää ja tavoitteita. Tässä kolmannessa osassa puhun rajojen rikkomisesta.

Milloin viimeksi olet tietoisesti haastanut itseäsi ja tehnyt kuntoillessasi jotain tavanomaisesta poikkeavaa? Tuntuuko siltä, että teet aina vaan samoja liikkeitä lähes samoilla painoilla.

Mikäli näin on päässyt käymään niin kuunteleppa tätä:

  • Kroppa tarvitsee ajoittain uusia ärsykkeitä, muutoin kehitys on todella hidasta.
  • Kokeilemalla uusia liikkeitä ja laitteita saatat löytää aivan uusia ulottuvuuksia ja uusia lempi liikkeitä.
  • Vahvistat lihaksiasi uusilla liikkeillä, löydät ns. ”Uusia lihaksia”.
  • Jo pelkästään uuden kokeilu nostaa motivaatiota

Muistutan kuitenkin olemaan varovainen uuden kokeilussa. Maltti on aina valttia, niin toistojen kuin painojenkin kanssa. Mikäli tuntuu, että junnaat ohjelmassasi, et ole varma miten teet muutoksia nykyiseen treeniisi tai haluat oppia vaikka maastavedon tekniikkaa -äläpä epäröi, vaan tule kysymään neuvoa!

Otappa tästä nyt ajatus hautumaan, mutta älä liian pitkäksi aikaa, sillä muuten ajatus ei koskaan toteudu. Mikäli onnistut toteuttamaan tämän kuntosalilla niin kokeile myös muualla. Kuuntele uutta ja erilaista musiikkia, valmista ja maista uusia ruokia tai tee arjessa jotain tavanomaisesta poikkeavaa!

Et voi kehittyä missään, jos vain toistat samaa vanhaa kaavaa. Itse haastan aina personal training -asiakkaitani ylittämään itsensä yhä uudestaan.

Kokeile – haasta – epäonnistu – yritä uudelleen – voita – onnistu!

Kirjoittaja on Liikuntakeskus Zempin Personal Trainer Heikki Räisänen.