Personal Trainerin arvomaailma, osa 1: Motivaatio

Ajankohtaista 9.7.2017

Haluan tässä blogijuttusarjassa avata omia arvojani liittyen niin valmentamiseen kuin omaan treenaamiseen. Ensimmäinen osa käsittelee motivaatiota. Se, miksi alamme ylipäänsä mihinkään, oli se sitten urheilua tai kaupassa käyntiä, vaatii jonkin asteista motivaatiota. Motivaatio myös lisää tekemisen mielekkyyttä.

Jos urheilu tuntuu suorittamiselta, kysy itseltäsi ”miksi teen tätä, jos tämä ei kiinnosta?”. Päämäärätön tekeminen ei pitkässä juoksussa johda kauas.

Vaihda lajia, kokeile uutta urheilumuotoa, osta vaikka uudet treenivaatteet. Oli se sitten mitä tahansa, mikä nostaa motivaatiota tekemiseesi ja tekee siitä mielekästä.

Minä haastan itseäni salilla kysymällä itseltäni ”enkö muka jaksa enempää?”   tai ”olenko näin laiska/heikko?”  tai  ”jos haluan korkeammalle, on tehtävä kovempaa!”

Kaikille nämä omat esimerkkityylini eivät sovi, koska väärällä tavalla motivointi saattaa muuttaa treenaamisen luonteen tavoitteellisesta harjoittelusta ikävään suorittamiseen. Jokaisen tulisi löytää se oma tapa kasvattaa motivaatiotaan. Siihen ei ole muuta tietä kuin kokeilla ja löytää.

Minä käytän motivaatiota osana omaa Personal Training -valmentamista. Se tarkoittaa sitä, että en tuputa samaa muottia tai käytä samoja metodeja kaikille. Pyrin löytämään juuri sen oikean tavan, joka innostaa juuri sinua.

Kokeile, tuu vaikka juttelemaan salilla. Jos sulla on jotain mielenpäällä niin katotaan löytyiskö vastauksia! 🙂

t. Heikki

Kirjoittaja on Liikuntakeskus Zempin Personal Trainer -vastaava Heikki Räisänen.