Oletko valmis? Zemppi palvelee pian

Ajankohtaista, Blogi, Liikunta, Uutiset 20.10.2016

Monitoimikeskus Zempin rakennustöiden aloittamisesta on kulunut puolisen vuotta. Monenlaisia kommentteja ja mielipiteitä on hankkeen tiimoilta kuultu sen jälkeen, kun Kempeleen kunta ja rakennusliike Lehto aloittivat keskuksen suunnittelun keväällä 2015.

Keskustelupalstoilla on parjattu rakennuksen ulkonäköä ja väärää väriä. Oman osansa arvostelusta ovat saaneet keskuksen nimi ja kempeleläisten viehtymys z-kirjaimeen. On totta, että Kempeleestä löytyy jo Zeppelin, Zimmari ja Zatelliitti.

Uuden monitoimikeskuksen nimi on mielestäni luonteva jatkumo, ja eihän siitä haittaakaan ole, että nimi aiheuttaa puhetta – jääpähän paremmin mieleen! Muualla Kempele tunnetaankin muun muassa Zeppelinistä, joten myös siitä syystä z-kirjaimen käyttö on viisasta.

Monitoimikeskuksen palveluillekin on naureskeltu: kuntosalejahan on jo riittämiin, Köykkyrinvuoren maastoissa se kunto kasvaa; kuka keilahallissa käy ja mihin hotellia Kempeleessä tarvitaan? “Salli mun nauraa, ei onnistu, aivan turha hanke”, todettiin taannoin keskustelupalstalla.

Zemppi ei ole haitaksi

Vanha sanonta kuuluu: “Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä”. Kaskulla tarkoitetaan, että outokaan nimi ei ole häpeäksi, sen sijaan nimenkantaja voi toiminnallaan tahria nimensä.

En usko, että Zemppi tulee olemaan kenellekään haitaksi tai häpeäksi.

Hotellin tuloa Kempeleeseen arvostelleet paikkakuntalaiset eivät kenties ole osanneet miettiä tilannetta muualta tulevien kannalta. Kun Zemppi Areenalla järjestetään futsal-, lentopallo-, tai salibandyturnaus parillekymmenelle juniorijoukkueelle, on kätevä majoittua saman katon alle.

Viime viikonloppuna Oulussa pidetyillä Hyvinvointimessuilla eräs liminkalainen isä kiitteli keilahallin tuloa. Tähän asti hän on kulkenut poikansa kanssa Oulussa asti pelaamassa. En usko, että isä ja poika ovat ainoat laatuaan. Luottavaisena ajattelen, että lähikuntien asukkaat ja myös paikkakuntalaiset hoksaavat, kuinka hyviä ja hyödyllisiä palveluita Zemppi tarjoaa.

Monitoimikeskuksesta tulee hieno kokonaisuus, jossa kaikki toimijat tekevät parhaansa tuodakseen alueelle uusia, laadukkaita palveluita ja myös työpaikkoja. Zemppiin valmistuu alkuvaiheessa Liikuntakeskus Zemppi, Zemppi Areena, Pelixirin keilahalli ja ravintola sekä Forenomin hotelli ja parturi-kampaamo Maaretti.

Liikuntakeskus Zemppi kannustaa liikkumaan

Hyvinvointimessuilla oli nähtävissä, että liikuntapaikkoja ja kuntosaleja on alueella runsaasti. Liikuntakeskus Zempillä, Kuntomolla, Dynamolla, Vocatumilla, Liikulla ja OzMaxilla sekä monilla muilla saleilla on kaikilla yhteinen päämäärä: saada alueen asukkaat liikkumaan.

Tilastojen mukaan suomalaiset eivät ole vielä ”löytäneet” kuntosalien tarjontaa. Kymmenen vuotta sitten vain viisi prosenttia suomalaisista käytti kuntosalipalveluita. Nykyään palveluita hyödyntää jo 10 prosenttia. Muissa Pohjoismaissa lukemat ovat yli 20 prosentin luokkaa. Voidaan siis karkeasti arvioida, että yhdeksän kymmenestä suomalaisesta liikkuu muualla kuin kuntosalilla tai ei liiku juuri lainkaan.

Monelle kynnys kuntosalille lähtöön on suuri. Syy on pitkälti pinttyneissä käsityksissä salikulttuurista. Haluamme osaltamme madaltaa kynnystä ja muuttaa käsityksiä. Nykyaikaiset kuntosalilaitteet, henkilökunnan asiantuntemus ja asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä tekijöitä tässä työssä.

Liikuntakeskus Zemppi tulee olemaan monipuolinen liikunta- ja terveystoimija, jonka palvelut on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat pitää itsestään huolta.

Rakentaminen etenee aikataulussaan ja monitoimikeskuksesta tulee päivä päivältä valmiimpi. Ensimmäinen toimija, Pelixir, avaa ovensa pikkujoulusesongin kynnyksellä marraskuussa.

Liikuntakeskus Zempin väki pääsee asentamaan laitteita joulukuun puolivälissä. Heti vuoden alussa avaamme upeat, avarat tilat kaikkien liikkujien käyttöön. Tule sinäkin!

Zemppiterveisin Martti