Liikuntakeskus Zempin työmatkapyöräilijä

Blogi, Hyvinvointi, Liikunta 13.8.2017

Työmatkapyöräily.

Tykkään. Kätevä, helppo, edullinen, ei isompia lisäkustannuksia.

Mukava aamutuimaan nousta pyörän selkään, auringon nousun aikaan, luonto herännyt uuteen päivään. Saa polkea ihan omaan tahtiin.

Ei aamuruuhkia, eikä nopeusrajoituksia. Vain pitkä pätkä asfalttia, jota seuraan. Perillä Liikuntakeskus Zempin pihassa pyörä just siihen koloon, mihin se vain mahtuu, ilman parkkimaksuja tai pelkoa siitä, että parkki-Pirkko olisi sakottanut jostain typerästä mokasta.

Talvella ei lumenharjausta, eikä 2 cm jääkerroksen skrapaamista. Niin tosiaan, talvi ja lumi. Ihan kiva, mutta. Niin. Se pitkä, tasainen asfaltti on tulvillaan lunta, tietä ei erota ojasta. Yleensä tietysti olen ennen aura-autoa liikenteessä. Ei hyvä. Palaanko kotiin ja tilaan kyydin. Ei. Sitä en tee. Tuleepahan astetta tehokkaampi matka. Joten ei muuta kuin menoksi. Onhan työmatkapyöräily mitä mainiointa hyötyliikuntaa 😊

Jos pyörä joskus sattuu reistailemaan, on Liikuntakeskus Zempin Spinning -tunnit oiva apu! Virtuaalitunnit on ehkä sopivampia tälle aamuvarhain töihin saapuvalle, vaikka live-tunneilla kuuluu kyllä olevan aina kova meno ja zemppi päällä.

Kirjoittaja on Liikuntakeskus Zempin asiakaspalvelija, kuntosaliohjaaja ja koulutettu hieroja Päivi Lyytikäinen.