Easymovella minut hoidetaan kuntoon, ei vain lievitetä oireita hetkeksi!

Asiakkaat kertovat, Blogi, Kuntoutus 29.7.2019

”Hoitopaikalla on väliä, hoidetaanko oireita vai syitä niiden takana.

Olen 50-vuotias toimisto- ja reissutyötä tekevä nainen. Vuosien aikana olen kärsinyt niska- ja hartiaseudun säryistä ja kivuista. Olen juossut fysioterapeuteilla ja hieronnassa lääkärin lähetteellä ja ilman. Maksanut itseni kipeästi päästäkseni eroon kivuista ja jäykkyydestä. Olin jo luovuttanut sen suhteen että joskus ei tarvitsisi 1-2 kk välein fysikaalista hoitoa. Minulla on kertynyt iso läjä monisteita, joissa on erilaisia kotiharjoitteita tehtäväksi. Olen tunnollisti tehnyt aina annetut harjoitukset, mutta kipu on palannut ja joskus jopa koventunut.

Helmikuussa 2019 hakeuduin issias vaivan johdosta hoitoon Easymovelle ja fysioterapeuttini Tommi Tähtinen sai ihmeitä aikaan nopeasti. Jo muutaman hoitokerran ja yksinkertaisten hyvin pohdittujen kotiharjoitusten jälkeen issias-kivut olivat taakse jäänyttä elämää. Sitten aloitettiin selän, hartioiden ja niskan kuntoutus.

Ensimmäistä kertaa joku pysähtyi oikeasti tutkimaan ja pohtimaan mistä oireeni johtuvat, sen sijaan että pyrkisi vain lieventämään niitä.

Tommi kävi tarkkaan läpi kehoni ongelmakohdat ja mitkä liikkeet ovat juuri minulle sopivia. Ei mitään yleistä niska-hartiajumppaa vaan täsmäjumppaa juuri minun tarpeisiin. Muutamia helppoja kotivoimisteluliikkeitä  joka ilta kotiin tehtäväksi. Jo muutaman käyntikerran jälkeen muutos oli huomattava, liikkuvuus oli parantanut, kivut ja säryt hävinneet ja kokonaisolotila huomattavasti kohentunut.

Hoidolla on väliä ja hoitopaikalla, sillä Easymovella minut hoidetaan kuntoon, ei vaan lievitetä oireita hetkeksi. Kiitos Tommi ja Easymove Pateniemi!

Olen vuosia miettinyt kuntosaliharjoittelun aloittamista. Nuorena kävin aktiivisesti kuntosalilla ja harrastin urheilua. Sitten hiljalleen liikkuminen vähentyi ja kuntosalilla en ollut käynyt vuosikymmeniin. Kynnys lähteä oli korkea ja toisaalta ymmärsin että tarvitsen helpon ja kannustavan ohjauksen. Kävin muutamalla salilla ja petyin aina, kun lupaukset yksilöllisestä ohjauksesta ja asiakkaan tarpeista lähteviin kuntosaliohjelmiin osoittautuivat pelkäksi mainospuheeksi. Lopulta sain vihjeen Easymove Pateniemen pienryhmätoiminnasta.

Aloitin syksyllä 2018 Easymove Pateniemen pienryhmässä kuntosaliharjoittelun ja sain innon harjoitteluun. Pienryhmä tarjosi hyvän ja turvallisen harjoitteluympäristön.

Paikalla on aina vähintään 1 fysioterapeutti katsomassa että liikkeet tehdään oikein ja tarvittaessa muovaamassa ohjelman juuri minulle sopivaksi. Ryhmässä tekeminen kannustaa ylittämään turvallisesti omat mukavuusrajat ja motivoi omaan kehittymiseen. Mukavaa rupattelu harjoittelun lomassa ja kannustamista jaksamiseen. Suosittelen lämpimästi ja kaikille löytyy sopivia ryhmiä.”

 

Kirjoittaja on Easymoven fysioterapia-asiakas, Saija Himanka.