Olkapääni kuntoutuksessa opin sanakolmikon ”Liike on lääke”.

Asiakkaat kertovat, Blogi, Kuntoutus 30.9.2019

 

”Oi, vasen olkapääni..!

Heräsin aamulla tuntien kipua vasemmassa olkapäässäni! Nousin ylös. Ensimmäiseksi minua kohtasi pukeutumisen vaikeus. Sen jälkeen kaapille ottamaan esille lautasia, kuppeja, aamiaisastioita. Mutta mitäs nyt!!! Käteni ei noussut! Se lötkötti paikallaan vaikka kuinka yritin.

 

Pyysin miestäni avuksi. Aamupala oli hetkessä valmis. Istuin hiljaa nauttimaan sitä. Ajattelin, että en voi elää kivun kanssa. Voisinko ehkä oppia uusia liikkeitä? Ehkäpä, mutta siihen tarvitsisin ammattitaitoista fysioterapeuttia. Nivelvaivojeni takia olin jo sen alan ammattilaiseen aiemmin turvautunut. Miksi ei nytkin?

 

Soitin Easymoven Mallalle. Hänen kalenteristaan löytyi heti sopiva aika. Hän selvitti nopeasti tilanteeni ja keskustelimme kuinka hoidamme, tuleeko ehkä operaatioita, ohjeet kotiin ja hoidot. Hyvät harjoitukset mielikuvien avulla, jotta keho löytäisi oikeat reitit. Esim.  kukka aukeaa, kuminauhajumppaa, fysioterapeutin käsittelyä ja omahoito-ohjausta.

 

Jo muutaman kerran jälkeen tiesin ja tunsin, että olemme oikealla tiellä. Viiden käyntikerran jälkeen fysioterapeuttini ammattitaito rupesi puremaan. Meille oli syntynyt nopsaan luotettava ja hyvä asiakas – hoitajasuhde. Se jatkuu edelleenkin. Olen oppinut Mallalta jopa sen, mitä merkitsee sanakolmikko ”Liike on lääke”.

 

Voi mikä aarre oli löytää fysioterapeutti, joka on kaikin mittareidenkin mukainen sopiva ja taitava alan moniosaaja! Olen jo pitkään kyennyt kotonani laittamaan jopa pestyt astiat kaappiin! Voin virkata ja neuloa. Ne ovat rakkaimmat harrastukseni. Mallan kanssa pohdimme ennakoivasti tulevia uusien liikkeitteni ja taivutusteni salaisuuksia.

 

Fysioterapia auttoi! Ei tarvinnut veistellä olkapäätäni.”

 

Kirjoittaja on Easymoven fysioterapia-asiakas, 74-vuotias Marjaleena. Häntä kuntouttaa Easymoven fysioterapeutti Malla Björn.