+75 -vuotiaiden tehokuntosaliryhmä

Liikunta, Uutiset 26.2.2019

Tarjoamme keväällä kaikille yli 75-vuotiaille mahdollisuuden osallistua tehokuntosaliryhmään. Ryhmä on matalakynnyksinen, hyvin edullinen ja sitä ohjaavat fysioterapeutti Iikku Kolari ja liikunnanohjaajaopiskelija Sanna Pohjanen.

Tehokuntosaliryhmän tavoitteena on parantaa liikkumiskykyä ja tasapainoa, joten jakson aikana keskitytään alaraajojen lihasvoiman lisäämiseen.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa, yhteensä 14 kertaa. Jakson alussa ja lopussa teemme osallistujille lyhyen fyysisen suorituskyvyn testistön (SPPB). Tämän avulla osallistujat saavat konkreettista tietoa ryhmän vaikuttavuudesta omalla kohdallaan.

Harjoitteleminen aloitetaan 2 viikon totuttelujaksolla, jolloin käytetään pieniä vastuksia ja suuria toistomääriä. Totuttelujakson jälkeen siirrytään harjoitteluvaiheeseen, jossa lisätään kuormitusta ja vähennetään toistojen määrää. Jokaiselle osallistujalle määritetään tällöin henkilökohtaiset harjoituspainot, joiden avulla lähdetään systemaattisesti lisäämään alaraajojen voimaa ja lihaksen massaa.

Ohjaajat opettavat laitteiden käytön sekä liikkeiden oikeat suoritustavat. He myös pitävät kirjaa harjoittelun kulusta sekä motivoivat ja kannustavat sinua saamaan paremman toimintakyvyn.

Tapaamiset alkaen 13.3.2019, aina keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11:30-12:45 Liikuntakeskus Zempissä.

Ryhmään osallistuminen ei vaadi Lk Zempin kuntosalijäsenyyttä.

Ryhmän hinta on yhteensä vain 55 € (sisältää 14 tapaamista) eli alle 4€ per tapaaminen.

Ilmoittautumiset 9.3.2019 mennessä:

sähköpostitse ryhmän ohjaajalle sirkka-leena.kolari@muhos.fi tai

puhelimitse asiakaspalveluumme 044-2405560 tai

paikan päällä Liikuntakeskus Zempin asiakaspalvelupisteellä

Maksu tulee suorittaa kertaluontoisesti (55€) joko ennen ryhmän alkamista tai ensimmäisen tapaamisen yhteydessä Liikuntakeskus Zempin asiakaspalveluun.

Lämpimästi tervetuloa turvaamaan toimintakykyä ja voimaa!

Mariska / Zemppi